Απεντομώσεις

Σε οικοσυστήματα κατοικημένων περιοχών όπως της Αττικής όπου παρουσιάζεται έντονη ανθρώπινη δραστηριότητα και εκμετάλλευση παρατηρείται πλούσια πανίδα εντόμων. Τα έντομα αυτά εύκολα εγκαθίστανται και διαβιούν στους χώρους όπου κατοικούν η χρησιμοποιούν άνθρωποι. Η ύπαρξή τους μπορεί να είναι από απλά αντιαισθητική μέχρι ενοχλητική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Με την διαδικασία της απεντομώσης αναλαμβάνουμε να σας απαλλάξουμε από την παρουσία εντόμων στο χώρο σας.

Οι προσβολές ποικίλουν:

Αφού λοιπόν αναγνωρίσουμε το είδος και το μέγεθος της προβολής προτείνουμε τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισης.

Πιο διαδεδομένοι μέθοδοι είναι οι εξής:

Ψεκασμός χαμηλής πίεσης

Με αυτή τη μέθοδο ψεκάζουμε με σκεύασματα βιολογικά η βιοκτόνα τις περιοχές όπου θεωρούμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Οι ψεκασμοί αυτοί είναι στοχευμένοι, τα φάρμακα δεν αφήνουν κατάλοιπα, δεν λερώνουν και δεν βάφουν τις επιφάνειες στις οποίες χρησιμοποιούνται. Επιφέρουν άμεση θάνατωση η απομάκρυνση των εντόμων.

Χρήση απωθητικών σκευασμάτων και τροφοελκυστικών τζελ

Η μέθοδος αυτή είναι διαδεδομένη για προσβολές όπως κατσαρίδες και μυρμήγκια. Τοποθετούμε τα ειδικά τζελ σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα να αποφεύγουμε τον ψεκασμό όλου του χώρου. Τα έντομα τρώνε το τζελ και μεταφέρουν το φάρμακο στη φωλιά τους και σε άλλα έντομα.

Νεφελοψεκασμοί

Η μέθοδος της νεφελοποίησής (fogging) είναι απαραίτητη στις περιπτώσεις όπου τα έντομα όπως ακάρεα, σκόροι, κοριοί έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν και να μην είναι ορατά. Το ψεκαστικό υγρό βγαίνει πλέον σε μορφή ατμού από ειδικό μηχάνημα με αποτέλεσμα την πληρώση όλου του χώρου. Το αποτέλεσμα είναι άριστο χωρίς να απαιτείται επανάληψη τις περισσότερες φορές.

Ψεκασμοί υψηλής πίεσης

Σε μεγάλες εκτάσεις και ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχουν προβλήματα με κουνούπια σκουλήκια και λοιπά έντομα απαιτείται μεγάλη ποσότητα ψεκαστικού υγρού από ειδικό μηχάνημα μεγάλης πίεσης ώστε να καλύψουμε όσο μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης γίνεται.


Πέρα όμως από την καταπολέμηση και καταστολή, πολύ σημαντική είναι και η πρόληψη. Για το λόγο αυτό εκτελούμε μακροχρόνια προγράμματα και συνεργασίες με πολυκατοικίες, ιδιωτικές οικίες και επιχειρήσεις, εξασφαλίζοντας ένα καθαρό κι απαλλαγμένο από προσβολές pest free περιβάλλον.

Σε όλες τις εφαρμογές τα σκευάσματα τα οποία χρησιμοποιούνται είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος, απόλυτα ασφαλή για τον άνθρωπο και τη δημόσια υγεία και είναι βέβαια εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

Κάθε επίσκεψη γίνεται παρουσία γεωπόνου ως υπεύθυνου επιστήμονα, εκδίδεται πιστοποιητικό εργασίας, το οποίο αναγράφει τις δραστικές ουσίες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν, καθώς και οδηγίες προς τους κατοίκους, όπως και το αντίδοτο.


Περαιτέρω σε επαγγελματικούς χώρους όπως εστιατόρια, επιχειρήσεις παραγωγής και διάθεσης τροφίμων, αλλά και κλινικές, νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, τηρείται από την επιχείρηση μας αρχείο εργασιών και εκδίδονται τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Η επιχείρηση μας διαθέτει την απαραίτητη από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων άδεια ( άρ.α. 13062) http://wwww.minagric.gr/e-icide/e-icide_new.aspx/ και συμμορφώνεται πλήρως με όλους τους κανονισμούς του υπουργείου για την επαγγελματική χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων με σκοπό την καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικων σε κατοικημένους χώρους.